Nederlands Deutsch English

Al sinds ik een kind was, vond ik het maken van 'dingen' leuk. Met name sieraden. Maar pas sinds mijn tienerjaren ben ik deze hobby verder gaan ontwikkelen, waarbij ik veel verschillende technieken en materialen heb uitgeprobeerd. Tegenwoordig gebruik ik voornamelijk zilver en verschillende (half)edelstenen. De sieraden maak ik hoofdzakelijk van draad aan de hand van 'wire-wrapping' technieken, maar soms gebruik ik ook smeedtechnieken zoals solderen.

Al mijn sieraden worden met grote zorg gemaakt. Het zilverdraad dat ik gebruik wordt gegloeid, gebogen, geknipt, geschuurd, gepolijst en gehamerd tot een uniek werkstuk. Vaak werk ik mijn werkstukken af met een donkergrijs patina. Hierdoor  komt de diepte nog beter uit.

Jeske Hendriks

Waar kopen?

Mijn sieraden en tutorials verkoop ik via Etsy, een online platform waarop talloze handwerkers hun creaties verkopen. Op Etsy heb ik drie verschillende winkels: een voor de tutorials en fournituren (Yourbeadsandfindings), een voor de ingewikkelde, grote werkstukken (Yeske Crafts) en één voor de simpelere, alledaagse sieraden en oudere werkstukken (Yeske Misc):

Yeske Crafts 
Yeske Misc 
Yourbeadsandfindings

 

Media

Op 13 september 2014 heeft Laurien van Laurelinde Sieraden een interview met mij op haar blog gepost. Dit is geheel in het Nederlands. Hierin stelde ze mij vragen over mijn werk, inspiratie en geschiedenis:

> Interview bij Laurelinde

 

Contact

Via Etsy ben ik altijd te bereiken door middel van persoonlijke berichten. Hetzelfde geldt voor mijn Facebook-pagina. Berichten in het gastenboek op deze website zijn ook erg welkom.